Waarom een zegelring?

Waarom een Zegelring?

Het aanschaffen van een Zegelring kan verschillende redenen hebben. Sommige dragen een Zegelring alleen voor de sier, maar bij de meeste mensen zit er ook een betekenis achter. Ik zal een aantal redenen vertellen waarom een Zegelring ook voor u interessant kan zijn! 

Symbolische betekenis

Mannen dragen vaak een Zegelring met hun familiewapen, voor meer informatie over het familiewapen verwijs ik u graag door naar ons andere blog. Verder wordt een Zegelring ook aangeschaft bij het vieren van een jubileum zoals, aantal jaar getrouwd, leeftijd behaald of in sommige gevallen bij het verkopen van een onderneming of andere behaalde prestaties. Vrouwen kunnen natuurlijk om precies dezelfde redenen een Zegelring aanschaffen, wel zien we vaak dat vrouwen voor hun huwelijk een Zegelring nemen. Zo is er ook onderscheid tussen een Zegelring voor getrouwde en ongetrouwde vrouwen (Lees Zegelring gravure). 

waarom een zegelring

Erfstuk

Een Zegelring is ook een erg mooi erfstuk. Het is een klein compact object dat toch een enorm groot stuk geschiedenis met zich meebrengt. Ook zorgt het voor een stuk erkenning naar de vorige drager van de Zegelring. Vaak zien we ook dat de mensen die een Zegelring willen aanschaffen de Zegelring in waarde willen verhogen, door bijv. het toepassen van waardevolle metalen. Hierdoor is een Zegelring als erfstuk een kostbaar kleinnood welke familie traditie’s en hun historie  verbindt.

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een Zegelring? 

Neem gerust contact met ons op!  

De geschiedenis van het familiewapen 

De geschiedenis van het familiewapen 

Familiewapens hebben vaak een enorme rijke geschiedenis. Meer weten over de geschiedenis van uw familiewapen? Lees snel meer in ons gloednieuwe blog!

Familiewapen geschiedenis

Het familiewapen ontstond in de eerste jaren van de 12e eeuw. Ridders werden in steeds zwaardere harnassen gehesen en het was erg lastig om onderscheid tussen elke ridder te maken. Om toch het verschil tussen vriend en vijand te herkennen moest elke ridder zijn eigen teken ontwerpen. Vervolgens in het eind van de 12e eeuw gingen de zonen het teken van hun vader overnemen. Zo ontstond langzamerhand het familiewapen. 

Eerst was dit familiewapen exclusief voor ridders, maar in begin van de 13e eeuw begonnen ook gilden en rijke burgers familiewapens te ontwerpen. De vorsten van verschillende staten begonnen uiteindelijk eigen familiewapens te krijgen. 

Onderzoek naar familiewapens

Tot de dag van vandaag zijn mensen erg nieuwsgierig of hun familie over een familiewapen beschikt. Mede door het grote archief waar wij als Zegelringvooru.nl over beschikken hebben we voor veel families hun familiewapen (terug) gevonden. Soms brachten de gevonden familiewapens erg interessante ontdekkingen met zich mee. Dit liet soms zien dat een familie een erg positieve of negatieve geschiedenis heeft gehad. 

Familie wapen geschiedenis
Zegelringen met een Familiewapen.

Moderne familiewapens

Zoals eerder vermeld brachten de gevonden familiewapens positieve of negatieve geschiedenis naar boven. In sommige gevallen vinden mensen de familiewapens niet met de moderne tijd mee kunnen. In verband met sommige tekens of uitingen binnen het familiewapen. Daarom is er ook een mogelijkheid om een familiewapen opnieuw te ontwerpen. Dit kan in een geheel nieuw jasje of juist het huidige familiewapen op kleine punten aanpassen. 

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een familiewapen? 

Neem gerust contact met ons op!  

Zegelring gravure

Zegelring gravure 

Zegelringen staan al eeuwen oud bekent om de afdruk die je met je ring kan maken, hierdoor kan je een bepaald teken laten zien. Maar wat voor gravure moet je nou precies op je Zegelring verwerken? Eigenlijk kan je elke type gravure op je Zegelring verwerken, zo hebben verschillende koningen hun eigen hoofd in een Zegelring gegraveerd en draagt de Paus een Zegelring met Petrus die aan het vissen is met vervolgens de naam van de regerende Paus. 

Tegenwoordig zien we vaak dat mannen hun familiewapen op de Zegelring laten graveren, voor meer informatie over een familiewapen verwijzen we je graag door naar ons andere blog. Ongetrouwde vrouwen hebben het (familie) wapen in een ruit gegraveerd, getrouwde vrouwen hebben ditzelfde wapen in een ovaal gegraveerd. 

Hoe werkt een gravure?

Een gravure is een afdruk techniek dat in edelmetalen verwerkt wordt. Doordat deze afdruk in het metaal is verwerkt is het mogelijk om meerdere malen zonder dat de kwaliteit hiervan achteruitgaat dezelfde afdruk te maken. Om een afdruk te maken dien je met je de Zegelring in een daar voor bestemde lak (zegellak)te drukken. Nadat deze vloeibaar is gemaakt door een vlammetje/kaars druppels men een beetje lak op ondergrond en drukt voordat deze weer hard wordt de zegelring erin. Hierdoor krijg je uiteindelijk de gravure op bijvoorbeeld een blad papier. 

zegelring gravure

Welke gravure zijn er allemaal mogelijk? 

Bij Zegelringvooru.nl zijn alle Zegelringen handgemaakt, dit geld ook voor de gravures die wij in de Zegelringen verwerken. Hierdoor maken wij het mogelijk om (bijna) elk ontwerp op de Zegelring te graveren. 

Interesse of wilt u meer informatie over een Zegelring met gravure? 

Kom gerust met ons in contact! 

Ontvang een gratis zegelring brochure!

Bent u benieuwd wat Zegelringvooru allemaal kunt betekenen? Meld u aan en ontvang geheel vrijblijvend een gratis brochure!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this