Een gouden heren ring worden al heel lang beschouwd als een symbool van liefde, trouw en rijkdom. Historisch tot op heden worden gouden ringen gebruikt om belangrijke gebeurtenissen en banden in het leven aan te geven. Of het nu gaat om een verlovingsring of een zegel, gouden herenringen zijn tijdloze sieraden die bij elke gebeurtenis passen. Showing klassieke stijl en weelderige gevoel, gouden ringen maken een uitstekende aanvulling op de kast van elke man. In dit artikel verkennen we verschillende soorten gouden herenringen en hoe ze kunnen worden gebruikt voor het uiten van uw persoonlijke mode.

De geschiedenis van gouden ringen

Gouden herenringen hebben diepe wortels die eeuwen teruggaan. In vroegere tijden werd gedacht dat het dragen van goud rijkdom en macht toonde, waardoor het een populair teken van sociale rang of relatiebeloften werd. Gouden ringen werden ook gebruikt voor het vieren van belangrijke gebeurtenissen zoals huwelijken, verlovingen, jubilea en andere feesten.

Tijdens de Middeleeuwen toonden de rijken en machtigen hun status door gouden ringen met uitgebreide ontwerpen te dragen. Deze sieraden waren geschikt voor elke gelegenheid.

Gouden herenringen zijn nog steeds erg populair vanwege de klassieke stijl en rijkdom die ze vertegenwoordigen. Deze ringen worden vaak gebruikt bij levensveranderende gebeurtenissen zoals verlovingen of jubilea, en symboliseren liefde en trouw in een relatie, waardoor ze een goede keuze zijn voor trouwringen of belofteringen.

Gouden herenringen zijn tijdloze sieraden die nooit uit de mode zullen raken. Van eenvoudige tot uitgebreide stijlen, er is zeker een gouden ring die perfect is voor jou!

Hoe kies je de juiste gouden heren ring?

Het vinden van de juiste gouden herenring kan overweldigend aanvoelen. Met een verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, is het moeilijk om te beslissen welke het beste bij u past. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt:

Bij het kopen van gouden ringen is budgettering de sleutel. Bepaal vooraf uw bestedingslimiet om de ring te vinden die u het meeste waar voor uw geld geeft en binnen uw prijsklasse past.

Wanneer u een gouden herenring kiest, zoek dan naar een ontwerp dat het beste bij uw persoonlijkheid en stijl past. Bekijk opties zoals eenvoudige banden, banden met edelstenen of ringen met gravures.

Bij het beslissen over het metaal voor uw ring, moet u de beste voor u kiezen. Goud is er in verschillende kleuren en karaatgewichten – duurdere ringen hebben meestal meer karaat en zijn steviger in de tijd.

Het is van essentieel belang dat u uw ring nauwkeurig opmeet voordat u hem koopt, zodat hij goed en stevig om uw vinger past.

Gouden ringen voor heren bij Zegelringvooru.nl

Wanneer u opzoek bent naar gouden zegelringen dan bent u bij Zegelringvooru.nl aan het juiste adres. Wij beschikken over verschillende soorten ringen voor heren van goud. Zo hebben we rosé goud, verschillend karaat goud of puur goud. Met een grote collectie heren ringen moet er vast en zeker ook een prachtige ring voor u tussen zitten! Dus mocht u graag een heren ring in het goud willen hebben, neem gerust contact op. Ook kunnen wij een klassieke zegelring omtoveren naar alle wensen die u heeft. Wilt u meer een stoere uitstraling of juist een zegelring zonder edelsteen. Bij ons is een hoop mogelijk!

Een zegelring graveren is een manier om een persoonlijk en uniek sieraad te creëren. Door het graveren van een afbeelding, initialen of andere tekst op de ring, kan deze worden aangepast aan de smaak van de drager. Zeker bij liefhebbers met een grote collectie zegelringen kunnen zegelringen met gravures net wat bijzonders brengen. Een mooie gravure is vaak de laatste stap om de zegelring echt persoonlijk te maken. Benieuwd naar de mogelijke gravures? Wij vertellen het u graag! 

Wat is een gravure?

Een gravure is een techniek afkomstig uit de Romeinse Tijd waarbij een afbeelding, tekst of patroon wordt ingegraveerd in een hard materiaal. Dit kunnen materialen zijn als metaal, hout of stenen. Gravures kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende gereedschappen en technieken. Afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt en het resultaat dat wordt beoogd. Bij gouden zegelringen maar ook met zilveren zegelringen met of zonder steen is een gravure mogelijk.

Technieken voor zegelring graveren

Er zijn verschillende manieren om gravures te maken, zoals:

  • Handgraveren: Dit is een traditionele methode waarbij een graveur met een speciaal gereedschap. Zoals een beitel of een graveerstift, de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal graveert. Zo wordt bij handgravuren de bovenste laag weggehaald waardoor de onderste laag zichtbaar wordt. Handgraveren is meestal tijdrovend en vereist veel vaardigheid en ervaring.
  • Lasergraveren: Dit is een moderne techniek waarbij een laserstraal wordt gebruikt om de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal te graveren. Lasergraveren is snel en nauwkeurig, en kan worden gebruikt om afbeeldingen te graveren op een groot aantal materialen, waaronder metaal, hout, kunststof en marmer.
  • CNC-graveren: Dit is een computergestuurde methode waarbij een computergestuurd gereedschap wordt gebruikt om de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal te graveren. CNC-graveren is nauwkeurig en kan snel werken, maar het vereist speciale software en hardware om te functioneren.

Wij gebruiken bij Zegelringvooru eigenlijk altijd de handgraveren methode, dit komt omdat we de gravure extra netjes willen aanbrengen. Ook is het bij een gravure in steen vaak een stuk. mooier wanneer we deze persoonlijke gravure met de hand realiseren. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor welke gravure u precies wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld een gravure van initialen zijn of een gravure dat de rijke historie van uw familie weergeeft. Naast dat de ringen op ambachtelijke wijze worden worden de gravures ook als specialistisch werk gerealiseerd.

Een zegelring als sieraad

Zegelringen zijn al sinds de oudheid populair, omdat ze werden gebruikt om documenten te verzegelen en de authentieke afkomst ervan te garanderen. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als prachtig modeaccessoire. Ze zijn vaak gemaakt van goud, zilver of platina en kunnen worden voorzien van een zegel, een afbeelding of tekst.

Lasergraveren

Er zijn verschillende manieren om een zegelring te graveren, afhankelijk van het materiaal van de ring en de gewenste afbeelding of tekst. Een van de meest populaire manieren is door middel van lasergraveren. Dit is een snelle en nauwkeurige manier om een afbeelding of tekst op de ring te graveren. De laserstralen verwarmen het materiaal van de ring, waardoor er een afbeelding of tekst in het metaal wordt gegraveerd.

Handgraveren

Er zijn ook andere manieren om een zegelring te graveren, zoals handgraveren. Dit is een traditionelere methode die wordt uitgevoerd door een professionele graveur met een speciaal gereedschap. Handgraveren is meer tijdrovend dan lasergraveren, maar het resultaat kan vaak mooier en preciezer zijn. Ook zijn handgravures meer bedoelt voor een complexe gravure.

Voordat je een zegelring laat graveren. is het belangrijk om eerst te overwegen wat je op de ring wilt laten graveren. Wil je bijvoorbeeld je initialen of de eeuwenoude traditie van een familiewapen erin zetten. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe groot de afbeelding of tekst moet zijn om goed leesbaar te zijn op de ring. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen tussen de mogelijke gravures, laat het ons weten wij helpen u graag!

Zegelring familiewapen graveren

Een zegelring met een familiewapen graveren is een manier om de traditie en geschiedenis van je familie te eren. Een familiewapen, ook wel een coat of arms genoemd. Is een embleem dat wordt gebruikt om de afkomst en status van een familie aan te geven. Het is vaak afgebeeld op een schild en kan bestaan uit verschillende afbeeldingen. Zoals leeuwen, adelaars en andere dieren, en symbolen zoals kronen en kruisen.

Het ontwerpen van een familiewapen

Voordat je een zegelring met een familiewapen laat graveren. Is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een juiste afbeelding van het familiewapen hebt. Wanneer u zelf nog niet over een familiewapen beschikt raden we het aan om een kijkje te nemen op onze pagina waar wij meer informatie geven over een familiewapen ontwerpen.

Een zegelring met een familiewapen graveren is een geweldige manier om de traditie en geschiedenis van je familie te eren. Of je nu kiest voor lasergraveren of handgraveren, het resultaat zal een prachtig sieraad zijn dat je met trots zult dragen.

Zegelring graveren bij Zegelringvooru

Wij van zegelringvooru.nl maken het mogelijk om uw zegelring te graveren. Zowel Dames ringen of een Zegelring voor Heren. Indien u een mooie gravure wilt maar nog geen inspiratie heeft over wat voor gravure het precies moet worden? Ook daarvoor hebben we een oplossing. Zo hebben we voor een zegelring met familiewapen een groot aanbod van mogelijke gravures waar u eventueel uit zou kunnen kiezen. 

In Nederland worden zegelringen met familiewapens of monogrammen veelal nog gedragen door families die van adel zijn. Het betreft vaak unieke gouden ringen met unieke familiewapens die vaak al generaties meegaan. Het graveren van een zegelring samen met de meest verkochte zegelring blijft ten alle tijden de ovale vorm. Om meer informatie te geven over de populariteit van de zegelring, hebben we de zegelring heren top 5 opgesteld!

Zegelring vorm

De ovale vorm is in vele verschillende millimeter maten leverbaar en wordt ook in de verschillende soorten goudgehaltes aangeboden. Zoals 14 karaat goud en of 18 karaat goud en dat in de goudkleuren zoals geel, rose en of wit , dit is allemaal mogelijk. In de laatste jaren is platina weer volledig in opkomst, dit allemaal in verband met de gunstige platina koers vanuit de in en aankoop beurzen / markten. Dit is volledig naar wens van de drager. 

De blauwtinten van de lagensteen wordt vaak in 5 kleur / tinten gradaties aangegeven. Van het nummer 5, dat heel erg donker van kleur is, tot nummer 3, dat een gemiddelde kleur heeft en nummer 1, die een hele lichte kleur heeft is de lagensteen uniek. Let wel, het blijft ten alle tijden een unieke eigen kleur en er zijn vele met de dezelfde tinten zijn, het blijft altijd een unieke eigen steen in je zegelring. 

Zegelring maat

De ovaal maat 16 x 13 mm is een zeer mooie uitvoering. En kan ook het hele familiewapen met alle heraldische symbolen in gegraveerd worden. De steenmaat 20 x15 mm, steenmaat 18 x 15 mm en 17 x 14 mm zijn allen mooie maten. Die passen in de traditie van de zegelring. De steenmaat 17 x 14 mm is de meest voorkomende steenmaat voor de heren als men niet voor een ovale vorm gaan. Deze hoekige steenmaat wordt vaak met een edelsteen ‘Onix’  gezet en dat maakt dan de top 5 compleet. Als de drager geen lagensteen wenst dan is er natuurlijk altijd nog de signetring. Ovaal 16×13 mm volledige gouden ring zonder lagensteen. Waar ook het perfecte volledige wapen in gegraveerd kan worden, allemaal volgens de heraldische traditie en alle adviezen.

Meer informatie over het hebben van een zegelring? Neem contact met ons op of vraag een brochure aan!

Zegelring graveren heren 

Zegelring met een wapengravure, in deze huidige tijd van snelle en constante verandering, met de smartphones en het huidige snelle internet, blijkt dat een zegelring met een familiewapen gravure zeker iets permanents te zijn. 

Hele generaties van de familie dragen hun wapenschild als teken van hun grote innerlijke band met de buitenwereld en met hun familie.

Zegelringen werken alle tijden aan de familieband met een wapen voor de familie-, of met een letter wapen dat samen uitgedacht, ontworpen is voor elke persoon of familie , het ontwerpen van een wapen is ten alle tijden met veel aandacht voor detail besproken en ook zo uitgevoerd.

De gravure in de zegelring is diep in de steen gesneden en toont verder ook het unieke karakter van de handgravures. Bij de zegelring heren wordt het familiewapen over het algemeen afgebeeld in een wapenschild met bijbehorende helm, deken, mantel, dekkleed of andere belangrijke voorstellingen. Zegelringen hebben altijd de oorsprong gehad, de status in de samenleving en hun tradities van hele generaties en families laten zien. 

Helaas zijn er ook in de loop der tijd familiewapens verloren gegaan, dit kunnen allemaal verschillende redenen hebben. Als oplossing hiervoor maken wij het mogelijk om een nieuw familiewapen te ontwerpen voor als u een heren zegelring wilt laten graveren. Meer informatie over het graveren van een heren zegelring vind u hier 

Traditie per land

Het dragen van een zegelring (dat in het Frans: une chevalière is, dat ridder betekent) is een lang bestaande traditie bij geslachten in Europa en daarbuiten. In Frankrijk, Nederland en Duitsland wordt de zegelring gedragen om de ringvinger van de linkerhand, in Zwitserland om de ringvinger van de rechterhand. In andere landen wordt de zegelring ook aan de pink van de linker- of rechterhand gedragen. Zo wordt in ieder land zijn traditie voort gezet en wordt de zegelring met eer gedragen.

Zegelring met gravure

Het graveren van een zegelring, het verdiept aanbrengen van een afbeelding in een edelsteen (lagersteen) heet intaglio. Als de afbeelding niet in een steen maar rechtstreeks in het edelmetaal wordt gezet, heet dit een gravure. De oorsprong ligt in de middeleeuwen. Het ‘wapen’ werd in de volledige uitrusting van een ridder aangeduid. Het heraldische wapen vindt zijn oorsprong in het wapenschild. Traditioneel werd een wapen gedragen op het schild dit om de herkenbaarheid van de groep in een veldslag te waarborgen. 

Het proces

In de heraldiek is een wapen of blazoen een meestal symbolische voorstelling op een (wapen)schild, eventueel perfect uitgebreid met een helm, een kroon, een of meer schildhouders, een motto en een wapentent, wapenmantel of dekkleed. Wij als heraldisch Juwelier begeleiden u graag bij het samenstellen en of bestaande familiewapen. Onze heraldisch tekenaar zal naar de heraldische regels het familiewapen samen met u ontwerpen. Hiervoor is een uitgebreid gesprek met u noodzakelijk waarbij samen met u uw beroep, herkomst geboorteplaats-huis, geloof, enz. zullen worden besproken. U geeft uw voorkeuren aan, deze worden indien zij niet alleen op u persoonlijk betrekking hebben in het familiewapen verwerkt.

Het familiewapen

Bedenk het is een familiewapen, geen persoonlijk wapen waardoor zeer persoonlijke aanduidingen niet gepast zijn. Om te beginnen wordt er een voorbeeld/ontwerp aan u getoond, waarna het definitieve wapen zal worden geschilderd. Met dit geschilderde familiewapen kan men overgaan tot registratie/deponeren. Het spreekt voor zich dat dit traject de nodige tijd, studie, en vaardigheid vergt. Hierdoor is en blijft het ontwerpen van een familiewapen naast het zeer persoonlijke karakter een exclusieve opdracht die voor volgende generaties zijn waarde zal behouden.

Geïnteresseerd in meer blogs? Bekijk snel onze Blog pagina!

Zegelring 2022
 
Wat voor zegelring moet je nou in 2022 dragen en welke ringen zijn het populairst in 2021?
 
Een zegelring is een ring met een familiewapen of een lettergravure die is aangebracht in het edelmetaal van de ring of in een in de ring gezet met een lagersteen. 
 
De wapengravure kan gebruikt worden om een afdruk mee te maken in o.a. zegellak, ter afsluiting van een belangrijk document en deze totaal te voorzien van een zegellak als een uniek bewaarstuk of een statement voor het document. Traditioneel en zeker voor het afdrukken functioneel, wordt de gravure in spiegelbeeld op de lagersteen en of in het edelmetaal aangebracht.
 
De definitieve en uiterlijke vorm van een zegelring is natuurlijk op zijn best gezegd, de smaak en wens van je zelf, wat voor een handvorm heeft u en de grote / formaat van de hand is zeer belangrijk en daarbij wat voor persoon bent u. 
Verder ook aan welke vinger gaat men deze ring dragen…. dus de vraag, wat voor ring ga je dragen voor 2022 en daarna en welke ringen waren het populairste in 2021 is niet te beantwoorden. Let wel, de linkerhand en rechterhand is en kan verschillend zijn, dus goed advies is op zijn plaats.
 
Interesse in een Zegelring? Neem gerust contact met ons op of vraag een brochure aan! 

Waarom een Zegelring?

Het aanschaffen van een Zegelring kan verschillende redenen hebben. Sommige dragen een Zegelring alleen voor de sier, maar bij de meeste mensen zit er ook een betekenis achter. Ik zal een aantal redenen vertellen waarom een Zegelring ook voor u interessant kan zijn! 

Symbolische betekenis

Mannen dragen vaak een Zegelring met hun familiewapen, voor meer informatie over het familiewapen verwijs ik u graag door naar ons andere blog. Verder wordt een Zegelring ook aangeschaft bij het vieren van een jubileum zoals, aantal jaar getrouwd, leeftijd behaald of in sommige gevallen bij het verkopen van een onderneming of andere behaalde prestaties. Vrouwen kunnen natuurlijk om precies dezelfde redenen een Zegelring aanschaffen, wel zien we vaak dat vrouwen voor hun huwelijk een Zegelring nemen. Zo is er ook onderscheid tussen een Zegelring voor getrouwde en ongetrouwde vrouwen (Lees Zegelring gravure). 

waarom een zegelring

Erfstuk

Een Zegelring is ook een erg mooi erfstuk. Het is een klein compact object dat toch een enorm groot stuk geschiedenis met zich meebrengt. Ook zorgt het voor een stuk erkenning naar de vorige drager van de Zegelring. Vaak zien we ook dat de mensen die een Zegelring willen aanschaffen de Zegelring in waarde willen verhogen, door bijv. het toepassen van waardevolle metalen. Hierdoor is een Zegelring als erfstuk een kostbaar kleinnood welke familie traditie’s en hun historie  verbindt.

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een Zegelring? 

Neem gerust contact met ons op!  

Familiewapens hebben vaak een enorme rijke geschiedenis. Meer weten over de geschiedenis van uw familiewapen? Lees snel meer in ons gloednieuwe blog!

Familiewapen geschiedenis

Het familiewapen ontstond in de eerste jaren van de 12e eeuw. Ridders werden in steeds zwaardere harnassen gehesen en het was erg lastig om onderscheid tussen elke ridder te maken. Om toch het verschil tussen vriend en vijand te herkennen moest elke ridder zijn eigen teken ontwerpen. Vervolgens in het eind van de 12e eeuw gingen de zonen het teken van hun vader overnemen. Zo ontstond langzamerhand het familiewapen. 

Eerst was dit familiewapen exclusief voor ridders, maar in begin van de 13e eeuw begonnen ook gilden en rijke burgers familiewapens te ontwerpen. De vorsten van verschillende staten begonnen uiteindelijk eigen familiewapens te krijgen. 

Onderzoek naar familiewapens

Tot de dag van vandaag zijn mensen erg nieuwsgierig of hun familie over een familiewapen beschikt. Mede door het grote archief waar wij als Zegelringvooru.nl over beschikken hebben we voor veel families hun familiewapen (terug) gevonden. Soms brachten de gevonden familiewapens erg interessante ontdekkingen met zich mee. Dit liet soms zien dat een familie een erg positieve of negatieve geschiedenis heeft gehad. 

Familie wapen geschiedenis
Zegelringen met een Familiewapen.

Moderne familiewapens

Zoals eerder vermeld brachten de gevonden familiewapens positieve of negatieve geschiedenis naar boven. In sommige gevallen vinden mensen de familiewapens niet met de moderne tijd mee kunnen. In verband met sommige tekens of uitingen binnen het familiewapen. Daarom is er ook een mogelijkheid om een familiewapen opnieuw te ontwerpen. Dit kan in een geheel nieuw jasje of juist het huidige familiewapen op kleine punten aanpassen. 

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een familiewapen? 

Neem gerust contact met ons op!  

Zegelringen staan al eeuwen oud bekent om de afdruk die je met je ring kan maken, hierdoor kan je een bepaald teken laten zien. Maar wat voor gravure moet je nou precies op je Zegelring verwerken? Eigenlijk kan je elke type gravure op je Zegelring verwerken, zo hebben verschillende koningen hun eigen hoofd in een Zegelring gegraveerd en draagt de Paus een Zegelring met Petrus die aan het vissen is met vervolgens de naam van de regerende Paus. 

Tegenwoordig zien we vaak dat mannen hun familiewapen op de Zegelring laten graveren, voor meer informatie over een familiewapen verwijzen we je graag door naar ons andere blog. Ongetrouwde vrouwen hebben het (familie) wapen in een ruit gegraveerd, getrouwde vrouwen hebben ditzelfde wapen in een ovaal gegraveerd. 

Hoe werkt een gravure?

Een gravure is een afdruk techniek dat in edelmetalen verwerkt wordt. Doordat deze afdruk in het metaal is verwerkt is het mogelijk om meerdere malen zonder dat de kwaliteit hiervan achteruitgaat dezelfde afdruk te maken. Om een afdruk te maken dien je met je de Zegelring in een daar voor bestemde lak (zegellak)te drukken. Nadat deze vloeibaar is gemaakt door een vlammetje/kaars druppels men een beetje lak op ondergrond en drukt voordat deze weer hard wordt de zegelring erin. Hierdoor krijg je uiteindelijk de gravure op bijvoorbeeld een blad papier. 

zegelring gravure

Welke gravure zijn er allemaal mogelijk? 

Bij Zegelringvooru.nl zijn alle Zegelringen handgemaakt, dit geld ook voor de gravures die wij in de Zegelringen verwerken. Hierdoor maken wij het mogelijk om (bijna) elk ontwerp op de Zegelring te graveren. 

Interesse of wilt u meer informatie over een Zegelring met gravure? 

Kom gerust met ons in contact! 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this