Familie wapen geschiedenis

Familiewapens hebben vaak een enorme rijke geschiedenis. Meer weten over de geschiedenis van uw familiewapen? Lees snel meer in ons gloednieuwe blog!

Familiewapen geschiedenis

Het familiewapen ontstond in de eerste jaren van de 12e eeuw. Ridders werden in steeds zwaardere harnassen gehesen en het was erg lastig om onderscheid tussen elke ridder te maken. Om toch het verschil tussen vriend en vijand te herkennen moest elke ridder zijn eigen teken ontwerpen. Vervolgens in het eind van de 12e eeuw gingen de zonen het teken van hun vader overnemen. Zo ontstond langzamerhand het familiewapen. 

Eerst was dit familiewapen exclusief voor ridders, maar in begin van de 13e eeuw begonnen ook gilden en rijke burgers familiewapens te ontwerpen. De vorsten van verschillende staten begonnen uiteindelijk eigen familiewapens te krijgen. 

Onderzoek naar familiewapens

Tot de dag van vandaag zijn mensen erg nieuwsgierig of hun familie over een familiewapen beschikt. Mede door het grote archief waar wij als Zegelringvooru.nl over beschikken hebben we voor veel families hun familiewapen (terug) gevonden. Soms brachten de gevonden familiewapens erg interessante ontdekkingen met zich mee. Dit liet soms zien dat een familie een erg positieve of negatieve geschiedenis heeft gehad. 

Familie wapen geschiedenis
Zegelringen met een Familiewapen.

Moderne familiewapens

Zoals eerder vermeld brachten de gevonden familiewapens positieve of negatieve geschiedenis naar boven. In sommige gevallen vinden mensen de familiewapens niet met de moderne tijd mee kunnen. In verband met sommige tekens of uitingen binnen het familiewapen. Daarom is er ook een mogelijkheid om een familiewapen opnieuw te ontwerpen. Dit kan in een geheel nieuw jasje of juist het huidige familiewapen op kleine punten aanpassen. 

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een familiewapen? 

Neem gerust contact met ons op!  

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this