waarom een zegelring

Waarom een Zegelring?

Het aanschaffen van een Zegelring kan verschillende redenen hebben. Sommige dragen een Zegelring alleen voor de sier, maar bij de meeste mensen zit er ook een betekenis achter. Ik zal een aantal redenen vertellen waarom een Zegelring ook voor u interessant kan zijn! 

Symbolische betekenis

Mannen dragen vaak een Zegelring met hun familiewapen, voor meer informatie over het familiewapen verwijs ik u graag door naar ons andere blog. Verder wordt een Zegelring ook aangeschaft bij het vieren van een jubileum zoals, aantal jaar getrouwd, leeftijd behaald of in sommige gevallen bij het verkopen van een onderneming of andere behaalde prestaties. Vrouwen kunnen natuurlijk om precies dezelfde redenen een Zegelring aanschaffen, wel zien we vaak dat vrouwen voor hun huwelijk een Zegelring nemen. Zo is er ook onderscheid tussen een Zegelring voor getrouwde en ongetrouwde vrouwen (Lees Zegelring gravure). 

waarom een zegelring

Erfstuk

Een Zegelring is ook een erg mooi erfstuk. Het is een klein compact object dat toch een enorm groot stuk geschiedenis met zich meebrengt. Ook zorgt het voor een stuk erkenning naar de vorige drager van de Zegelring. Vaak zien we ook dat de mensen die een Zegelring willen aanschaffen de Zegelring in waarde willen verhogen, door bijv. het toepassen van waardevolle metalen. Hierdoor is een Zegelring als erfstuk een kostbaar kleinnood welke familie traditie’s en hun historie  verbindt.

Benieuwd naar mogelijkheden voor u betreffend een Zegelring? 

Neem gerust contact met ons op!  

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this