Een zegelring graveren is een manier om een persoonlijk en uniek sieraad te creëren. Door het graveren van een afbeelding, initialen of andere tekst op de ring, kan deze worden aangepast aan de smaak van de drager. Zeker bij liefhebbers met een grote collectie zegelringen kunnen zegelringen met gravures net wat bijzonders brengen. Een mooie gravure is vaak de laatste stap om de zegelring echt persoonlijk te maken. Benieuwd naar de mogelijke gravures? Wij vertellen het u graag! 

Wat is een gravure?

Een gravure is een techniek afkomstig uit de Romeinse Tijd waarbij een afbeelding, tekst of patroon wordt ingegraveerd in een hard materiaal. Dit kunnen materialen zijn als metaal, hout of stenen. Gravures kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende gereedschappen en technieken. Afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt en het resultaat dat wordt beoogd. Bij gouden zegelringen maar ook met zilveren zegelringen met of zonder steen is een gravure mogelijk.

Technieken voor zegelring graveren

Er zijn verschillende manieren om gravures te maken, zoals:

  • Handgraveren: Dit is een traditionele methode waarbij een graveur met een speciaal gereedschap. Zoals een beitel of een graveerstift, de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal graveert. Zo wordt bij handgravuren de bovenste laag weggehaald waardoor de onderste laag zichtbaar wordt. Handgraveren is meestal tijdrovend en vereist veel vaardigheid en ervaring.
  • Lasergraveren: Dit is een moderne techniek waarbij een laserstraal wordt gebruikt om de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal te graveren. Lasergraveren is snel en nauwkeurig, en kan worden gebruikt om afbeeldingen te graveren op een groot aantal materialen, waaronder metaal, hout, kunststof en marmer.
  • CNC-graveren: Dit is een computergestuurde methode waarbij een computergestuurd gereedschap wordt gebruikt om de afbeelding, tekst of het patroon in het materiaal te graveren. CNC-graveren is nauwkeurig en kan snel werken, maar het vereist speciale software en hardware om te functioneren.

Wij gebruiken bij Zegelringvooru eigenlijk altijd de handgraveren methode, dit komt omdat we de gravure extra netjes willen aanbrengen. Ook is het bij een gravure in steen vaak een stuk. mooier wanneer we deze persoonlijke gravure met de hand realiseren. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor welke gravure u precies wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld een gravure van initialen zijn of een gravure dat de rijke historie van uw familie weergeeft. Naast dat de ringen op ambachtelijke wijze worden worden de gravures ook als specialistisch werk gerealiseerd.

Een zegelring als sieraad

Zegelringen zijn al sinds de oudheid populair, omdat ze werden gebruikt om documenten te verzegelen en de authentieke afkomst ervan te garanderen. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als prachtig modeaccessoire. Ze zijn vaak gemaakt van goud, zilver of platina en kunnen worden voorzien van een zegel, een afbeelding of tekst.

Lasergraveren

Er zijn verschillende manieren om een zegelring te graveren, afhankelijk van het materiaal van de ring en de gewenste afbeelding of tekst. Een van de meest populaire manieren is door middel van lasergraveren. Dit is een snelle en nauwkeurige manier om een afbeelding of tekst op de ring te graveren. De laserstralen verwarmen het materiaal van de ring, waardoor er een afbeelding of tekst in het metaal wordt gegraveerd.

Handgraveren

Er zijn ook andere manieren om een zegelring te graveren, zoals handgraveren. Dit is een traditionelere methode die wordt uitgevoerd door een professionele graveur met een speciaal gereedschap. Handgraveren is meer tijdrovend dan lasergraveren, maar het resultaat kan vaak mooier en preciezer zijn. Ook zijn handgravures meer bedoelt voor een complexe gravure.

Voordat je een zegelring laat graveren. is het belangrijk om eerst te overwegen wat je op de ring wilt laten graveren. Wil je bijvoorbeeld je initialen of de eeuwenoude traditie van een familiewapen erin zetten. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe groot de afbeelding of tekst moet zijn om goed leesbaar te zijn op de ring. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen tussen de mogelijke gravures, laat het ons weten wij helpen u graag!

Zegelring familiewapen graveren

Een zegelring met een familiewapen graveren is een manier om de traditie en geschiedenis van je familie te eren. Een familiewapen, ook wel een coat of arms genoemd. Is een embleem dat wordt gebruikt om de afkomst en status van een familie aan te geven. Het is vaak afgebeeld op een schild en kan bestaan uit verschillende afbeeldingen. Zoals leeuwen, adelaars en andere dieren, en symbolen zoals kronen en kruisen.

Het ontwerpen van een familiewapen

Voordat je een zegelring met een familiewapen laat graveren. Is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een juiste afbeelding van het familiewapen hebt. Wanneer u zelf nog niet over een familiewapen beschikt raden we het aan om een kijkje te nemen op onze pagina waar wij meer informatie geven over een familiewapen ontwerpen.

Een zegelring met een familiewapen graveren is een geweldige manier om de traditie en geschiedenis van je familie te eren. Of je nu kiest voor lasergraveren of handgraveren, het resultaat zal een prachtig sieraad zijn dat je met trots zult dragen.

Zegelring graveren bij Zegelringvooru

Wij van zegelringvooru.nl maken het mogelijk om uw zegelring te graveren. Zowel Dames ringen of een Zegelring voor Heren. Indien u een mooie gravure wilt maar nog geen inspiratie heeft over wat voor gravure het precies moet worden? Ook daarvoor hebben we een oplossing. Zo hebben we voor een zegelring met familiewapen een groot aanbod van mogelijke gravures waar u eventueel uit zou kunnen kiezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this