zegelring gravure

Zegelringen staan al eeuwen oud bekent om de afdruk die je met je ring kan maken, hierdoor kan je een bepaald teken laten zien. Maar wat voor gravure moet je nou precies op je Zegelring verwerken? Eigenlijk kan je elke type gravure op je Zegelring verwerken, zo hebben verschillende koningen hun eigen hoofd in een Zegelring gegraveerd en draagt de Paus een Zegelring met Petrus die aan het vissen is met vervolgens de naam van de regerende Paus. 

Tegenwoordig zien we vaak dat mannen hun familiewapen op de Zegelring laten graveren, voor meer informatie over een familiewapen verwijzen we je graag door naar ons andere blog. Ongetrouwde vrouwen hebben het (familie) wapen in een ruit gegraveerd, getrouwde vrouwen hebben ditzelfde wapen in een ovaal gegraveerd. 

Hoe werkt een gravure?

Een gravure is een afdruk techniek dat in edelmetalen verwerkt wordt. Doordat deze afdruk in het metaal is verwerkt is het mogelijk om meerdere malen zonder dat de kwaliteit hiervan achteruitgaat dezelfde afdruk te maken. Om een afdruk te maken dien je met je de Zegelring in een daar voor bestemde lak (zegellak)te drukken. Nadat deze vloeibaar is gemaakt door een vlammetje/kaars druppels men een beetje lak op ondergrond en drukt voordat deze weer hard wordt de zegelring erin. Hierdoor krijg je uiteindelijk de gravure op bijvoorbeeld een blad papier. 

zegelring gravure

Welke gravure zijn er allemaal mogelijk? 

Bij Zegelringvooru.nl zijn alle Zegelringen handgemaakt, dit geld ook voor de gravures die wij in de Zegelringen verwerken. Hierdoor maken wij het mogelijk om (bijna) elk ontwerp op de Zegelring te graveren. 

Interesse of wilt u meer informatie over een Zegelring met gravure? 

Kom gerust met ons in contact! 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this