zegelring heren top 5

In Nederland worden zegelringen met familiewapens of monogrammen veelal nog gedragen door families die van adel zijn. Het betreft vaak unieke gouden ringen met unieke familiewapens die vaak al generaties meegaan. Het graveren van een zegelring samen met de meest verkochte zegelring blijft ten alle tijden de ovale vorm. Om meer informatie te geven over de populariteit van de zegelring, hebben we de zegelring heren top 5 opgesteld!

Zegelring vorm

De ovale vorm is in vele verschillende millimeter maten leverbaar en wordt ook in de verschillende soorten goudgehaltes aangeboden. Zoals 14 karaat goud en of 18 karaat goud en dat in de goudkleuren zoals geel, rose en of wit , dit is allemaal mogelijk. In de laatste jaren is platina weer volledig in opkomst, dit allemaal in verband met de gunstige platina koers vanuit de in en aankoop beurzen / markten. Dit is volledig naar wens van de drager. 

De blauwtinten van de lagensteen wordt vaak in 5 kleur / tinten gradaties aangegeven. Van het nummer 5, dat heel erg donker van kleur is, tot nummer 3, dat een gemiddelde kleur heeft en nummer 1, die een hele lichte kleur heeft is de lagensteen uniek. Let wel, het blijft ten alle tijden een unieke eigen kleur en er zijn vele met de dezelfde tinten zijn, het blijft altijd een unieke eigen steen in je zegelring. 

Zegelring maat

De ovaal maat 16 x 13 mm is een zeer mooie uitvoering. En kan ook het hele familiewapen met alle heraldische symbolen in gegraveerd worden. De steenmaat 20 x15 mm, steenmaat 18 x 15 mm en 17 x 14 mm zijn allen mooie maten. Die passen in de traditie van de zegelring. De steenmaat 17 x 14 mm is de meest voorkomende steenmaat voor de heren als men niet voor een ovale vorm gaan. Deze hoekige steenmaat wordt vaak met een edelsteen ‘Onix’  gezet en dat maakt dan de top 5 compleet. Als de drager geen lagensteen wenst dan is er natuurlijk altijd nog de signetring. Ovaal 16×13 mm volledige gouden ring zonder lagensteen. Waar ook het perfecte volledige wapen in gegraveerd kan worden, allemaal volgens de heraldische traditie en alle adviezen.

Meer informatie over het hebben van een zegelring? Neem contact met ons op of vraag een brochure aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this