Zegelring dames top 5

Zegelringen met familiewapens en of monogrammen worden veelal nog gedragen door families die o.a. van adel zijn. Het betreft vaak een unieke gouden ring met familie wapens die vaak al generaties meegaan. 

Het graveren van een zegelring samen met de meest verkochte zegelring voor de dame blijft ten alle tijden de ovale vorm. Op de band van de ring, of te wel wordt dit ook de, ‘de scheen’ genoemd, dit kunnen er één of twee kragen (bontjes) zijn en deze worden toegebracht op de scheen om de ovale vorm extra te ondersteunen. De ovale damesring, rondom glad zonder ondersteuning en of met één bontje of het dubbele bontje is ten alle tijden de top 5 van de dames ringen. 

De maten van deze desbetreffende damesringen zijn ovaal 9 x 7 mm, 12 x 10 mm of 11 x 9 mm. De ringen kunnen in 14 karaat goud of 18 karaat goud en ook in verschillende goudkleuren zoals geel, rose en of wit ingeleverd uitgevoerd worden.  Dit is natuurlijk volledig naar wens van de drager. 

De blauwtinten van de lagensteen wordt vaak in 5 kleur / tinten gradaties aangegeven. Van nummer 5, dat een heel erg donker is, tot de kleur nummer 3, dat een gemiddelde kleur is en kleur nummer 1, die een hele lichte kleur heeft.  Let wel, het blijft ten alle tijden een unieke eigen kleur met unieke tinten. Wat betreft tot de gravure, de ongetrouwde vrouwen hebben het familiewapen gegraveerd in een ruit staan, getrouwde vrouwen hebben daar tegen het familiewapen gegraveerd in een ovaal schild staan. Andere heraldische toevoegingen is allemaal 

in overleg en volledig volgens de heraldische richtlijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this