Een van de meest voorkomende vragen aan ons is: Heb ik of heeft mijn familie een familiewapen?

deze vraag kunnen wij vaak geen antwoord geven. Ondanks onze uitgebreide heraldische bibliotheek met alle relevante naslagwerken, als de “Rietstap”, het wapenboek van aanzienlijke Nederlandse families” en overige naslagwerken.Het is mogelijk om op naam naar een familiewapen zoeken, echter of u daadwerkelijk tot deze familie of familietak behoort kunnen wij niet mededelen.Voor deze informatie is een uitgebreid onderzoek noodzakelijk en hiervoor is het Centraal Bureau voor de Genealogie de aangewezen weg.

Ga hiervoor naar www.cbg.nl of naar het Heraldische databank

Graag helpen wij u met verdere informatie om u op weg te brengen in uw zoektocht.

Het is mogelijk om op naam naar een familiewapen te zoeken, of u daadwerkelijk tot deze familie of familietak behoort kunnen wij u niet mededelen. Voor deze informatie is een uitgebreid onderzoek noodzakelijk en hiervoor is het Centraal Bureau voor de Genealogie de aangewezen weg.

Deze officiële instantie kan u verder helpen met uw vragen en behoort tot de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Mocht er geen familiewapen zijn!

Dan is het ontwerpen van een familiewapen een logisch gevolg. Tot op heden worden er familiewapens ontworpen. Bedenk, er is altijd een moment geweest dat in een familie iemand de opdracht heeft gegeven voor het ontwerp van een familiewapen, het is derhalve onjuist dat alleen historisch familiewapens als zodanig gedragen worden.

Het ontwerp en de registratie van een nieuw familiewapen is niet iets dat men maar vrij en naar eigen inzicht kan doen. Een familiewapen dient aan alle Heraldische regels te voldoen voordat wij het kunnen aanbieden aan het CBG. Zij toetsen het wapen aan de Heraldisch regels, en bij geschiktheid zullen zij het familiewapen inschrijven en registreren. Naast het Centraal Bureau van de Genealogie, is het ook mogelijk om uw wapen te laten deponeren door de Hollandse Vereniging voor Genealogie.

Wij als heraldisch Juwelier begeleiden u graag bij het samenstellen van uw familiewapen. Onze heraldisch tekenaar zal naar de heraldische regels het familiewapen samen met u ontwerpen. Hiervoor is een uitgebreid gesprek met u noodzakelijk waarbij samen met u uw beroep, herkomst geboorteplaats-huis, geloof, enz. zullen worden besproken. U geeft uw voorkeuren aan, deze worden indien zij niet alleen op u persoonlijk betrekking hebben in het familiewapen verwerkt. Bedenk het is een familiewapen, geen persoonlijk wapen waardoor zeer persoonlijke aanduidingen niet gepast zijn. Eerst wordt er een voorbeeld/ontwerp aan u getoond, waarna het definitieve wapen zal worden geschilderd. Met dit geschilderde familiewapen kan men overgaan tot registratie/deponeren. Het spreekt voor zich dat dit traject de nodige tijd, studie, en vaardigheid vergt. Hierdoor is en blijft het ontwerpen van een familiewapen naast het zeer persoonlijke karakter een exclusieve opdracht die voor volgende generaties zijn waarde zal behouden.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this