Een van de meest voorkomende vragen aan ons is: Heb ik of heeft mijn familie een familiewapen? Of moet ik een familiewapen ontwerpen?

Deze vraag kunnen wij vaak geen antwoord geven. Ondanks onze uitgebreide heraldische bibliotheek met alle relevante naslagwerken, als de “Rietstap”, het wapenboek van aanzienlijke Nederlandse families” en overige naslagwerken.Het is mogelijk om op naam naar een familiewapen zoeken, echter of u daadwerkelijk tot deze familie of familietak behoort kunnen wij niet mededelen.Voor deze informatie is een uitgebreid onderzoek noodzakelijk en hiervoor is het Centraal Bureau voor Genealogie de aangewezen weg. Vaak komt hier ook al uit of het verstandig is om een familiewapen ontwerpen.

Ga hiervoor naar www.cbg.nl of naar het Heraldische databank

Graag helpen wij u met verdere informatie om u op weg te brengen in uw zoektocht.

Het is mogelijk om op naam naar een familiewapen te zoeken, of u daadwerkelijk tot deze familie of familietak behoort kunnen wij u niet mededelen. Voor deze informatie is een uitgebreid onderzoek noodzakelijk en hiervoor is het Centraal Bureau voor de Genealogie de aangewezen weg.

Deze officiële instantie kan u verder helpen met uw vragen en behoort tot de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Dan is het ontwerpen van een familiewapen een logisch gevolg. Tot op heden worden er familiewapens ontworpen. Bedenk, er is altijd een moment geweest dat in een familie iemand de opdracht heeft gegeven voor het ontwerp van een familiewapen, het is derhalve onjuist dat alleen historisch familiewapens als zodanig gedragen worden.

Het ontwerp en de registratie van een nieuw familiewapen is niet iets dat men maar vrij en naar eigen inzicht kan doen. Een familiewapen dient aan alle Heraldische regels te voldoen voordat wij het kunnen aanbieden aan het CBG. Zij toetsen het wapen aan de Heraldisch regels, en bij geschiktheid zullen zij het familiewapen inschrijven en registreren. Naast het Centraal Bureau van de Genealogie, is het ook mogelijk om uw wapen te laten deponeren door de Hollandse Vereniging voor Genealogie.

Indien het bezit van een familiewapen

Mocht u al beschikken over een familiewapen uniek van uw familie? Dat is heel fijn, in dit geval kan het familiewapen van de betreffende familie gecontroleerd worden en uiteindelijk kan de gravure direct op de ring gerealiseerd worden. Om te garanderen dat bij ons een goede zegelring echt een perfecte zegelring is wordt de gravure handmatig op de ring toegediend. Met een groot beeld archief van zegelringen kunnen we u ook helpen bij het uitzoeken van de geschikte gravures in zegelringen. Vaak zien we ook dat mensen met adellijke familiewapens een grote collectie aan zegelringen hebben. Deze collectie zegelringen is vaak gebaseerd op meerdere wapens.

Veranderingen in familiewapens 

Vaak wanneer er een familiewapen bekend is is er toch vanuit de familie vaak behoefte naar nieuwe wapens. Dit kan vaak dat door genealogisch onderzoek er verschillende aspecten van het familiewapen zijn uitgekomen. Ook een verandering in de mannelijke lijn kan voor nieuwe wapens zorgen. Het is vaak gebruikelijk dat vader op zoon gebruik maken van een heraldisch Familiewapen. Tegenwoordig zijn ook moeders en dochters die behoefte hebben aan een eigen familiewapen.

Zegelringvooru.nl helpt bij een familiewapen laten maken

Wij als heraldisch Juwelier begeleiden u graag bij het samenstellen van uw familiewapen. Onze heraldisch expert en Heraldisch tekenaar zal naar de heraldische regels het familiewapen samen met u ontwerpen. Hiervoor is een uitgebreid gesprek met u noodzakelijk waarbij samen met u uw beroep, herkomst geboorteplaats-huis, geloof, enz. zullen worden besproken.

U geeft uw voorkeuren aan, deze worden indien zij niet alleen op u persoonlijk betrekking hebben in het familiewapen verwerkt. Bedenk het is een familiewapen alleen, geen persoonlijk wapen waardoor zeer persoonlijke aanduidingen niet gepast zijn. Eerst wordt er een voorbeeld/ontwerp aan u getoond, waarna het definitieve familiewapen in kleur wordt geschilderd. Met dit geschilderde familiewapen kan men overgaan tot registratie/deponeren. Ook is het tegenwoordig mogelijk dat het familiewapen in vector kan worden aangeleverd.

Het spreekt voor zich dat dit traject de nodige tijd, studie, en vaardigheid vergt. Hierdoor is en blijft het ontwerpen van een familiewapen naast het zeer persoonlijke karakter een exclusieve opdracht die voor volgende generaties zijn waarde zal behouden. Mocht u interesse hebben in een familiewapen laten ontwerpen? Neem gerust contact met ons op!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this