Het aanbrengen van een edelsteengravure in een lagensteen of edelsteen is een vaardigheid waarbij ambacht en gevoel voor esthetische schoonheid hand in hand gaan.

Helaas is de aanwas van meester edelsteengraveurs zeer beperkt en dienen de opdrachten over een steeds beperkter aantal vakmensen te worden verdeeld.
Er zijn twee verschillende type gravures met twee verschillende technieken, aangebracht in een edelsteen door een meester edelsteengraveur, of aangebracht in een geheel uit een edelmetaal vervaardigde zegelring door een meestersgraveur.

DBHJ038
DBHJ038

DBHJ043
DBHJ043

DBHJ016
DBHJ016

DBHJ004
DBHJ004

De edelsteen graveur werkt met een zeer fijne snel roterende diamantfrees. De metaalgraveur steekt het edelmetaal weg 

Bij het aanbrengen van een wapengravure in een zegelring is er een vraag, wenst u uw zegelring te gebruiken of beter gezegd dient bij het aanbrengen van de gravure rekening gehouden te worden met het afdrukken van uw familiewapen in zegellak. Indien u dit wenst dient de gravure lossend gegraveerd te worden in spiegelbeeld.

Zodat na de afdruk in de zegellak er een correcte weergave is van uw familiewapen. De gravures die aangebracht worden zijn aan heraldische regels gebonden. Wij onderscheiden gravures in damesringen en herenringen.
Bij dames welke nog ongehuwd zijn, wordt de gravure van het familiewapen aangebracht in een ruitvorm met of zonder helmteken 
Is zij gehuwd dan dient het wapen in een ovale vorm te worden gegraveerd met of zonder helmteken. Bij herenringen worden veelal de complete familiewapens aangebracht in de zegelring.

Deze wapens bestaan naast het schild veelal uit helm met helmteken, schilddragers of dekkleden.

Wapen 1
Wapen 1
Wapen 2
Wapen 2
Wapen 3
Wapen 3
Wapen 4
Wapen 4
Wapen 5
Wapen 5
Wapen 6
Wapen 6
Wapen 7
Wapen 7
Wapen 8
Wapen 8
Gravure 9
Gravure 9
Gravure 10
Gravure 10
Gravure 11
Gravure 11

Heeft u vragen en/of wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this